lave radio

 

streaming

Radio-Glyka

app

host stream

312709663_6537059946327768_3698962280556026989_n
329609524_426377982988267_5585747753188394893_n

Κυρ. Πιερρακάκης: Καμία σκέψη για «κόφτη» στην αποστολή sms στο 13033

Δεν υπάρχει καμία σκέψη για ενδεχόμενο «κόφτη» στην αποστολή sms στο 13033, ξεκαθάρισαν σήμερα ο υπουργός και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Γρηγόρης Ζαριφόπουλος. 

Ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος σε κάθε ενδεχόμενο «κόφτη» για την αποστολή SMS στο 13033, τονίζοντας ότι «Πρώτον, δεν υπάρχει κανείς κόφτης και δεύτερον, δεν κοιτάμε και δεν κοιτούσαμε τα δεδομένα αυτά». Όπως σημείωσε ο υπουργός, το 13033 δημιουργήθηκε για να διευκολυνθούν οι πολίτες από το να τυπώνουν χαρτιά και φόρμες. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολίτες που έχουν κάνει φραγή σε 5ψηφια νούμερα και αυτό επηρεάζει την επικοινωνία με 13033, συμπληρώνοντας ότι μεγάλο ρόλο παίζει το σήμα που παίζει κανείς.

Ομοίως τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα «κόφτη» στον αριθμό μηνυμάτων που στέλνει ο κάθε πολίτης. Ακόμα, επεσήμανε ότι όπως και η μάσκα, όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης.

Ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι σε ό,τι αφορά τα sms, ισχύουν όσα ίσχυαν και στο πρώτο lockdown και εξήγησε ότι είναι σαν ένα κομμάτι, όπως ακριβώς η έγγραφη βεβαίωση που μπορεί να κάνει κανείς για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και μετά καταστρέφεται. «Δεν αποθηκεύονται τα μηνύματα. Δεν τα κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος του 13033 αυτός», δήλωσε. 

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (105,8), επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στο 13033. Οι πολίτες, όπως εξήγησε, στέλνουν το sms για να δηλώνουν τον σκοπό της μετακίνησής τους και μόνο αυτό.

Σκληρό tweet της Ζωής για τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ

Σκληρό tweet της Ζωής για τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ - Media

Με ένα σκληρό tweet σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, για παράνομη εκπομπή της ΕΡΤ Open.

«Η μάχη κατά της διαπλοκής και της μιντιακής τρομοκρατίας ξεκίνησε με συλλήψεις για την ΕρτOpen. Ξεμπερδεύουμε με το παλιό...» έγραψε η Πρόεδρος της Βουλής.

gsis.gr: Δείτε μέσω internet αν χρωστάτε στην εφορία (Τέλη, ΕΕΤΑ 2013, ΕΕΤΗΔΕ, Φόροι)

Μέσω του διαδικτύου, χωρίς δηλαδή να πηγαίνουν αναγκαστικά στα γκισέ της εφορίας, μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για τα χρέη τους προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και για τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έχει αναπτύξει ειδική εφαρμογή στον ηλεκτρονικό ισότοπο link.minfin.gr/eidop με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει προτού καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια και πριν ξεκινήσουν οι... «οχλήσεις» από την εφορία.[Μπορείτε να δείτε τυχόν οφειλές ή επιστροφές φόρου από την εφορία, επιλέγοντας το link στο τέλος του άρθρου]. 

Τελευταία ενημέρωση άρθρου: Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, 02:12

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Οικονομικών από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015 έχει γίνει ενημέρωση της υπηρεσίας με νέα στοιχεία για τυχόν οφειλές φορολογουμένων. Εφόσον υπάρχουν αυτές οι οφειλές μπορούν να πληρωθούν στις τράπεζες ή να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση των 100 δόσεων (όταν αυτή τεθεί σε ισχύ). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληροφορηθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους για τα οποία οφείλεται το Ειδικό Τέλος Ακινήτων του 2013 (Ε.Ε.Τ.Α.) στον σύνδεσμο http://link.minfin.gr/eidop. Από τον ίδιο σύνδεσμο μπορούν, επίσης, να τυπώσουν την ειδοποίηση με τους κωδικούς πληρωμής προκειμένου να καταβάλουν το τέλος στις τράπεζες. Πρόκειται για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων που καταβαλλόταν μέσω της ΔΕΗ το 2013, αλλά αρκετοί φορολογούμενοι είτε δεν το είχαν καταβάλει είτε το είχαν κάνει εκπρόθεσμα, με αποτέλεσμα η οφειλή τους να εγγραφεί έως ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία και η πληρωμή τους να συμψηφιστεί με τους επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Το Υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ότι εάν δεν υπάρχει δυνατότητα καταβολής της οφειλής εφάπαξ, μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτηση του φορολογουμένου.

Email από το Υπουργείο Οικονομικών για το ΕΕΤΑ 2013


Να σημειωθεί ότι καθημερινά αποστέλλονται ενημερωτικά email σε φορολογούμενους από  τη  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) με θέμα «Ενημέρωση Βεβαίωσης Ανείσπρακτων Υπολοίπων Ε.Ε.Τ.Α. 2013 (ΠΟΛ. 1101/2013)», με στόχο την ενημέρωση τους.

Το μήνυμα γράφει τα εξής: «Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είσπραξης του Ε.Ε.Τ.Α. έτους 2013, μέσω των λογαριασμών ρεύματος της Δ.Ε.Η. και των λοιπών παρόχων, τα ανείσπρακτα υπόλοιπα βεβαιώθηκαν σύμφωνα με την ΠΟΛ.1101/2013, όπως ισχύει. Για τη δική σας διευκόλυνση και προς αποφυγή ταλαιπωρίας, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε αναλυτικά τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλετε Ε.Ε.Τ.Α. και την ειδοποίηση με ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.), στο σύνδεσμο: http://link.minfin.gr/eidop
Οι ταυτότητες οφειλής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές Δ.Ο.Υ.) και το ποσό ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις Τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.
Επίσης εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλλετε όλο το ποσό εφάπαξ, μπορείτε να υπαχθείτε στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης, με αίτησή σας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Υποστήριξης Συναλλασσομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων: τηλ. 15515».  

Θυμίζουμε ότι την υπηρεσία μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν όλοι οι φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISnet. Εισάγοντας το Username και το password που έχουν πάρει από την εφορία θα οδηγούνται στη σελίδα που θα παρουσιάζει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους άλλα και  όλους τους φόρους που πρέπει να καταβληθούν και είτε αφορούν το εισόδημα είτε τα ακίνητα κ.λπ. 

Η ΓΓΠΣ έχει αντιστοιχήσει και έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής σε κάθε μία από τις οφειλές ώστε που θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα. Έτσι, ο φορολογούμενος, εάν το επιθυμεί, θα μπορεί είτε να πληρώσει ηλεκτρονικά (web-banking) τον φόρο ή την οφειλή τους ή εναλλακτικά να τυπώσει σημείωμα (για κάποιο συγκεκριμένο φόρο ή χρέος) και να καταβάλει το ποσό στην τράπεζα ή στην εφορία. Στόχος της ΓΓΠΣ είναι ηλεκτρονικά σελίδα να ενημερώνεται άμεσα για τις πληρωμές και να επικαιροποιεί αναλόγως το ύψος των οφειλών. 

Ειδοποιήσεις Πληρωμής ή Επιστροφής Φόρου

Διαθέσιμες υπηρεσίες της εφαρμογής:

1. Η υπηρεσία αναζήτησης οφειλών Ε.Ε.Τ.Α. 2013 απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε να ενημερωθούν και να τυπώσουν τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλεται Ε.Ε.Τ.Α. καθώς και την ειδοποίηση με την/τις "Ταυτότητες Οφειλής" (Τ.Ο.).

2. Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας. 

Συνδεθείτε στην υπηρεσία, επιλέγοντας το link:

link.minfin.gr/eidop

Ρύθμιση ή κατάσχεση για 561 οφειλέτες της εφορίας πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/9480

Νέα παρτίδα ειδοποιητηρίων σε 561 οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν στην κατοχή τους ακίνητα συνολικής αξίας 290 εκατ. ευρώ, έστειλε το υπουργείο Οικονομικών. Ερευνώνται επίσης 581 φορολογούμενοι οι οποίοι χρωστούν 22,3 εκατ. ευρώ από φόρους κληρονομιάς, χωρίς όμως να εμφανίζουν ακίνητα στο όνομά τους.

Οι 561 οφειλέτες χρωστούν συνολικά στην εφορία μόνο από φόρους κληρονομιάς το συνολικό ποσό των 19,1 εκατ. ευρώ. Καλούνται να προχωρήσουν σε εξόφληση των οφειλών τους μέχρι τις 29 Οκτωβρίου καθώς σε διαφορετική περίπτωση απειλούνται ακόμη και με κατάσχεση ακινήτων.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, αναζήτησε και τους φορολογούμενους που εμφανίζονται να έχουν οφειλές από φόρους κληρονομιάς, χωρίς όμως να έχουν ακίνητα στο όνομά τους. Συνολικά, εντοπίστηκαν 581 άτομα με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 22,3 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για αυτούς τους οφειλέτες θα συνεχιστούν οι διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπιστεί η τύχη των ακινήτων που κανονικά θα έπρεπε να περάσουν στο όνομά τους από την αποδοχή κληρονομιάς.

Αποτελέσματα κατασχέσεων 
 

Το υπουργείο Οικονομικών, έδωσε στη δημοσιότητα και τα αποτελέσματα από τις προηγούμενες παρτίδες ειδοποιητηρίων στους οφειλέτες του δημοσίου που εμφανίζονταν να έχουν ακίνητη περιουσία στο όνομά τους. Προέκυψαν τα εξής:

Για τους 990 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές και ακίνητη περιουσία στις περιοχές Μυκόνου ή/και Σαντορίνης:


 

  1. οι 410 είχαν εξοφλήσει τις οφειλές τους, καταβάλλοντας ποσό 885.450 ευρώ,
  2. οι 178 έκαναν ρυθμίσεις και κατέβαλλαν 641.925 ευρώ και
  3. οι 175 οφειλέτες είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ.

Τέσσερις οφειλέτες αναγκάστηκαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους μετά την κατάσχεση ακινήτου, ακόμη δύο έχουν μπήκαν σε ρύθμιση ενώ για άλλους δύο εκδόθηκαν προγράμματα πλειστηριασμού. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε 10 κατασχέσεις. Για τους υπόλοιπους 227 δεν γίνεται αναφορά στην ανακοίνωση.

Σχετικά με τους 279 οφειλέτες που είχαν ακίνητη περιουσία στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας,  συνολικής αξίας 175 εκατ. ευρώ, προέκυψαν τα εξής:


 

  1. 48 οφειλέτες εξόφλησαν καταβάλλοντας 135.600 ευρώ
  2. 41 προχώρησαν σε ρυθμίσεις καταβάλλοντας έναντι κεφαλαίου 550.639 ευρώ και
  3. 21 οφειλέτες είχαν οφειλές μικρότερες των 300 ευρώ.
  4. Οι υπόλοιποι 169 δεν αναφέρεται τι έκαναν.

Από την 1η Σεπτεμβρίου δρομολογήθηκαν 36 κατασχέσεις μισθωμάτων, στο πλαίσιο των οποίων 12 οφειλέτες διακανόνισαν τις οφειλές τους πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Το υπουργείο προχώρησε  και σε 47 κατασχέσεις ακινήτων.  Δύο οφειλέτες εξόφλησαν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ 16 ρύθμισαν τις οφειλές τους. Σε τέσσερις περιπτώσεις εκδόθηκε πρόγραμμα πλειστηριασμού ενώ όλες οι δρομολογημένες κατασχέσεις θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.